Golem roşu
Cupaj realizat din cinci vinuri diferite ca structura şi trei soiuri de struguri: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon şi Merlot din care doar două sunt baricate timp de 6 luni în butoaie din lemn de stejar frantuzesc şi românesc.
Descriere
Amprenta aromatică este formată din parfumuri de cacao, ciocolată şi fructe de pădure cu note de prune uscate, caracteristice în general vinului de Feteasca Neagră, după care ies în evidenţă partea minerală şi vegetală, în care Cabenetul si Merlotul aduc condimentul ierbaceu, de tabac, piper negru, scortişoara şi cuisoare.
Gustul este al unui vin puternic, care explodează în diverse arome, completănd paleta aromatică descrisă în timpul analizei olfcative. Coacazele şi murele se îmbină plăcut cu cafeaua dulce, vanilată, împreună instaurând corpul complet al vinului.
Tips
Terroir
Se recomandă aerarea cupajului intr-un decantor cca 1 ora inainte de a fi degustat. Aroma din pahar vă surprinde plăcut printr-o evoluţie continuă timp de trei - patru ore.
2008 a fost un an exceptional pentru vinul roşu.