O podgorie unică, o istorie excepţională

Pentru că valoarea unui vin rezidă din vechimea podgoriei, povestea merge mai departe. Fiecare strop de vin devine un mod de întoarcere în timp, într-o istorie de peste 100 de ani, cu o tradiție care își pune amprenta asupra buchetului complex al vinurilor Cramei Basilescu! Te invităm să descoperi toate colecțiile și să cauți sortimentele preferate în lista de magazine!

Vinuri de creaȚie

Fără îndoială cele mai rafinate vinuri din portofoliu, cele două sortimente, Golem Roșu și Golem Alb, reprezintă apogeul creației de vinificație. Fiind obținut doar în anii excepționali, acestă colecție devine deliciul suprem al iubitorilor de vinuri.

Vezi colecţia
 

ÎNGERI DIN MICUL PARIS

Colecția este reprezentată de cel mai fin și apreciat vin al Cramei Basilescu, Feteasca Neagră. Sortimentul ușor amărui, cu gust prelung și note de smochine devine cel mai frumos compliment alături de Feteasca Albă, Chardonnay, Sauvignon Blanc și Rozeul din colecție.

Vezi colecţia
 

Eclipse

O colecție de vinuri exemplare, seci, demiseci și demidulci, care surprind orice gust prin varietatea de sortimente, de la cel de referință, Feteasca Neagră, la Roze, Fetească Albă, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Busuioaca de Bohotin și Tămâioasa Românească.

Vezi colecţia
 

VIN DESERT

Categoria deliciilor dulci este reprezentată de Busuioaca de Bohotin autentică, un vin revigorant şi prietenos, într-o nuanță plăcută, caracteristică.Vezi colecţia
 

Pornită în urma frumoasei povești de dragoste dintre Aristide Basilescu și soția sa, Aglae Saint Georges de Posingen, podgoria Basilescu se regăsește pe cel mai îmbelșugat pământ. Născută din armonia perfectă între solul roditor, clima blândă și poziția generoasă, podgoria Dealu Mare, devine cunoscută pentru Feteasca Neagră, un vin „uleios, tare şi durabil”. Iar pentru că etica, pasiunea și viziunea familiei Basilescu nu își pierd nicio clipă din autenticitate, podgoria Pietroasa păstrează aceleași parfumuri și aceeași rețetă de terroir ideal, binecunoscut sub numele de Tezaurul de la Pietroasa.

Ai descoperit colecția care îți complimentează gustul cel mai bine? Poți găsi toate vinurile Cramei Basilescu în:


Retrăieşte istoria unică a Cramei Basilescu prin fiecare strop din vinul tău preferat!