Povestea

… Basilescu are o savoare aparte, asemeni vinurilor produse aici. Lumea evoluează datorită oamenilor cu viziune, care simt şi acţionează înaintea epocii lor

Nicolae Basilescu

Astfel de vizionari au fost Nicolae şi Aristide Basilescu.

Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860,  s-a evidențiat încă de la început prin inteligența și ambiția extraordinară care l-au ajutat să-și depășească limitele sociale. S-a remarcat ca o personalitate proeminentムa societăţii româneşti de secol XIX,  fiind decan al Facultăţii de Drept Bucureşti cu cea mai lungă perioadă de decanat în istoria acestei instituţii și întemeietorul cartierului Bucureștii Noi.  

Misiunea nobilă a lui Nicolae Basilescu a fost continuată de fiul său Aristide Basilescu, care a fost şeful catedrei de economie politică a Universitătii Bucureşti.

Și cum orice creație măreață se naște dintr-un sentiment divin, vinurile Basilescu și-au țesut originea din frumoasa poveste de dragoste dintre tânărul Aristide Basilescu și tânăra domniţă Aglae Saint Georges de Posingen, descendentă a unei familii atestatムdocumentar încă din anul 400 d.Ch. Iubirea lor a fost o binecuvântare şi pentru activitatea domeniului viticol de la Urlaţi. În acea perioadă au început colaborarea cu restaurantul Capşa şi Maison de Champagne  St. Marceaux&Co.

Integritatea, iubirea, viziunea revoluționară, devotamentul sunt doar câteva elemente fundamentale care se transmit vinurilor Basilescu.