Post 2008

Tradiţia continuă prin renaşterea Cramei Basilescu

Îndeplinirea visului de a produce vinuri unice, de excepție, prin recuperarea podgoriilor a început după anul 2003, când moştenitoarea lui Nicolae Basilescu reuşește săƒ-și redobândească o parte din bunuri printre care via și conacul de la Urlați.

Butoaie cu vin

Viile, conacul și noua cramă înfiinţată in 2008 reprezintムazi locul unde vechile tradiții îşi găsesc valențe moderne. Viile cu soiuri preponderent românesti sunt readuse la viață și îngrijite cu pricepere și dragoste, astfel încât să ofere vin de înaltă calitate, caracterizat prin eleganță, excelentă și distincție.

Filosofia Cramei Basilescu se bazează valorificarea unicităţii terroir-ului exprimat prin: sol, clima, poziționarea parcelelor,€“ soiurile cultivate şi tehnologia de vinificaţie. Tradiția Basilescu – devotament, pasiune, etică – continuă și astăzi prin tânără echipă a cramei, care adaugă parfumului de veacuri cunoştiintele moderne de prelucrare a strugurilor. Vinurile Basilescu sunt şi rezultatul muncii meticuloase în vie si în cramă.

Vinul Basilescu păstrează şi un strop din istoria interbelică, amintindu-ne de caracterul puternic şi revoluționar al vizionarilor Basilescu; este un mod de a ne întoarce în timp, de a ne contopi cu idealurile Basilescu, cu pasiunea și dorința de emancipare.

Vezi vinurile cramei