Terroir

Personalitatea vinurilor Cramei Basilescu îşi trage seva din Terroir-ul specific dat de Podgoria Dealu Mare şi Podgoria Pietroasa

Secretul vinurilor Basilescu: tradiţia de peste 100 de ani si terroir-ul unic

Microclimat
Arealul dispune de un climat cu favorabilitate maximă pentru cultura soiurilor de vin aromate. El asigură acumularea compuşilor organici în struguri şi obţinerea unor producţii de înaltă calitate. Beneficiind de o perioada de vegetaţie lunga, strugurii au posibilitatea să acumuleze mari cantităţi de zaharuri, iar coardele se maturează în bune condiţii. Renumita Busuioaca de Bohotin, care îmbină culori, arome şi senzatii unice, îşi găseşte aici cele mai bune condiţii de cultură.
Expozitia parcelelor
Expoziţia versanţilor este predominat sudică iar pantele sunt cu înclinaţie moderată.
Solul
Solurile formate pe calcare cochilifere, cu rocă mamă la mică adâncime şi cu un continut ridicat în carbonat de calciu,  şi regimul sărac de precipitaţii, favorizează obţinerea vinurilor dulci, aromate.

Pietroasa

Prin condiţiile sale de climă şi sol, domeniul viticol de la Pietroasa se diferenţiază de cel de la Urlaţi prin solul scheletic cu conţinut ridicat în carbonat de calciu, format pe roci calcaroase, expoziţia terenului, bogatele sale resurse heliotermice şi regimul destul de sărac în precipitaţii. Având  temperaturi ridicate şi regim redus de precipitaţii, zona este foarte bună pentru soiurile de vinuri dulci şi aromate.

Crama Basilescu deţine peste 40 ha cultivate cu: Busuioacă de Bohotin, Tămâioasă Romănească, Fetească Albă şi Riesling Italian, din categoria de vin cu Denumire de Origine Controlată D.O.C.- Pietroasa. De aici îşi trag seva strugurii folosiţi în obţinerea vinurilor din gama Ingeri din Micul Paris, Eclispe si vin desert – Busuioaca de Bohotin.