Pre 1949

Vinurile obţinute din via de la Urlaţi erau folosite şi in producerea faimoasei șampanii Nicolae Basilescu & St. Marceaux&Co

Banner  "Sampanie St. Marceaux & CO"Ύn perioadă 1910-1921, prin efort propriu și cu ajutorul a mai multe instituții (Bancă Marmorosch Blank et Co., Societatea Natională de Credit Industrial, Bancă Natională a României, Maison de Champaigne St. Marceaux & CO., Franța), N. Basilescu restaureazムFabrica de Bere din Bucureștii Noi și o transformă în Fabrica de Șampanie Naturală.

La data de 28 ianuarie 1928,  Maison de Champaigne St. Marceaux&Co. (fondată la Reims în anul 1837) autorizează asocierea mărcii sale cu numele lui Nicolae Basilescu pentru sampania produsă în crama acestuia. Era un semn al deplinei încrederi în calitatea vinului  produs la Urlați, unde familia Basilescu avea domeniul viticol şi crama.

Întru prețuirea locului unde se întâlneau marile spirite ale vremii – de la scriitori, actori, pictori, poeţiƒ la politicieni și diplomați – și pentru prietenia pe care o avea cu familia Capșa, Nicolae Basilescu încredinţează Casei Capșa reprezentarea și vânzarea vinurilor sale. Din gama privatムpe care a creat-o special pentru faimosul restaurant făceau parte mărcile Grand Capşa 1920, Capşa 1921, Riesling Capşa, Cloș Bob Capşa, Capșa Rouge, Pelin Capşa.

Povestea de succes se întrerupe însă brusc în 1949, când statul confiscă toate bunurile și terenurile familiei Basilescu. Membrii ei sunt mutaţi la Mizil, unde au domiciul forţat până în anul 1964.