Maturarea

Înţelepciunea vinului

MaturareaEste concluzia întregii activităţi, începând cu munca în vie şi terminând cu maturarea vinului. Apare pe scenă în lumina reflectoarelor cu simplitate, eleganţă debordantă şi mister.

Maturarea vinului este etapa în care vinurile dezvoltă o complexitate aparte în funcţie de potenţialul dat de calitatea strugurilor dar bineînţeles şi în funcţie de tehnologie şi de utilizarea sau nu a baricurilor din stejar.

Tipul si calitatea vinului vor dicta durata de maturarea care poate varia intre 6 si 24 luni. Noi folosim butoaie de stejar frantuzesc şi românesc care înnobileaza cel mai bine vinul nostru din soiuri internaţionale şi autohtone. Există o afinitate specială între vin şi butoaiele de stejar şi între originea soiului de struguri şi cea a stejarului. Aceasta din urmă potentează complexitatea “sucului de struguri fermentat” având capacitatea de a-l metamorfoza într-o licoare bahică misterioasă, accentuiându-i intensitatea şi persistenţa.

MaturareaVinoteca Basilescu este ideală pentru procesul de maturare şi învechire a vinului, deoarece menţine constantă temperatură şi umiditatea necesară acestui proces. Aromele, savoarea, tradiţia, terroir-ul se îmbina într-o armonie perfectă pentru a da nastere vinurilor de arta!

Vinul va primi toată admiraţia publicului la finalul piesei – când ultimul strop de licoare magică este savurat de consumatorii noştri!

“Haideţi să sărbătorim ocaziile cu vin şi cuvinte frumoase”
Plautus